Wil u uw tuin graag verfraaien met een prachtige terrasoverkapping waar u het hele jaar door kan genieten van deugddoende buitenlucht? Er zijn verschillende factoren die de prijs van een terrasoverkapping bepalen, waaronder:

  1. Afmetingen: De omvang van de terrasoverkapping is vaak de grootste factor die de prijs bepaalt. Hoe groter de overkapping, hoe meer materiaal en arbeid er nodig is om deze te bouwen.

  2. Voorbereiding: Het is mogelijk om de funderingen voor uw terrasoverkapping te laten plaatsen door Van Gompel of het zelf te doen aan de hand van onze instructies. Ook de aanwezigheid van een verharding of klinkers waarop de kolommen dienen te komen speelt een bepalende rol.

  3. Installatie: De kosten van de installatie van de terrasoverkapping kunnen variëren afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Soms kan dit worden gedaan door de eigenaar van het pand, maar in de meeste gevallen zal een professionele installateur moeten worden ingeschakeld.

Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van een terrasoverkapping en om Van Gompel te raadplegen voor een nauwkeurige prijsopgave.Terrasoverkapping prijs

De prijs van een terrasoverkapping met lamellen? Waar moet je op letten als je een terrasoverkapping wil kopen?

Als u een terrasoverkapping wilt kopen, zijn er een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt.


Doel van de terrasoverkapping

Overweeg waarvoor u de terrasoverkapping wilt gebruiken. Wilt u beschutting tegen de zon, regen of wind? Wilt u het gebruiken om buiten te dineren of om te loungen? Dit helpt u om de juiste grootte, vorm en stijl te bepalen.


Materiaal

Kies het materiaal dat past bij uw wensen en budget. Houdt hierbij ook rekening met de kwaliteit en duurzaamheid van de terrasoverkapping, de garantieperiode en het onderhoud dat komt kijken bij het door u gekozen materiaal.


Vergunningen

Controleer of er een vergunning nodig is voor het bouwen van uw terrasoverkapping. In sommige gevallen moet er toestemming worden verkregen van de gemeente vooraleer uw overkapping gebouwd mag worden.

 Wat bepaalt de prijs van een terrasoverkapping met lamellen en welke opties maken de prijs duurder?

  • Zijwanden: Het materiaal dat gebruikt wordt voor de zijwanden kan ook de prijs beïnvloeden. Zo kan u kiezen uit openklapbare of schuifbare houten of glazen panelen maar ook screens vast aluminium.

  • Lamellen: Bij de keuze van uw lamellen kan u gaan voor de aero versie of kantelbare versie. Qua kleur kan u gaan voor een standaardopties maar ook voor specialere kleuren zoals een houtlook.

  • Ontwerp en afwerking: Een complexer ontwerp met meer details en afwerkingen kan de prijs verhogen. Denk hierbij aan verwarming aan de zijkant of geïntegreerd in de lamellen en verlichting in de palen, rondom of in enkele lamellen. Ook kan uw terrasoverkapping voorzien worden van gordijnen.

Zijn er opties die u graag zou willen integreren en bent u benieuwd naar de totale prijs voor uw terrasoverkapping? Vraag een offerte aan of neem vrijblijvend contact op met Van Gompel zodat u snel verder geholpen kan worden door één van onze experts.

 Maak een afspraak
in onze showroom

Interesse in terrasoverkappingen, zonwering, garagepoorten, rolluiken, vliegenramen of automatisatie? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom. We overlopen samen met u uw plannen en bezorgen u een vrijblijvende offerte op maat van uw project.

Maak een afspraak
Afspraak maken bij Van Gompel