Het voordeel van terrasoverkappingen met lamellen? U stelt ze precies in zoals u dat wenst. Door de lamellen te draaien kiest u voor meer of minder zonwering, ventilatie, of een waterdicht dak. Zo verstoort een plotse regenbui uw zomerbarbecue nooit.

En wat als u na de regenbui de lamellen weer opendraait? Ook dan hoeft u niet te vrezen voor nat meubilair. De slimme waterafvoer leidt het regenwater af via geïntegreerde kanalen door de kolommen aan de zijkant. Zo blijft uw terras in alle omstandigheden droog.

Een terrasoverkapping met lamellen maakt van uw terras een extra leefruimte: u voorziet het geheel eenvoudig van verlichting, verwarming en speakers. De regen- en windsensoren zorgen voor extra gebruiksgemak.

En wilt u volop genieten van het zonnetje of een mooie sterrenhemel? Dan draait of schuift u de lamellen volledig open.

Uiteraard hoeft u voor de afregeling niet uit uw luie zetel te komen. U bedient alles eenvoudig met de Somfy-handzender.Ontdek onze mogelijkheden voor terrasoverkapping met lamellen


Aero line: eenvoud en gebruiksgemak

Aero

Speel met schaduw

Met de Aero Line zit u altijd goed. Deze horizontale terrasoverkappingzet u volledig naar uw hand. De lamellen draait u tot 150°. Zo bepaalt u zelf heel precies de ideale hoeveelheid zonlicht en ventilatie.


Geruisloze en onzichtbare techniek

Om u in alle rust van uw buitenplekje te laten genieten, denken we echt aan alles. Dat betekent: geen vervelend gezoem, gekraak of gepiep wanneer u de stand van uw lamellen bijstelt. En net als de zijwaartse aansluitingen voor waterafvoer, zitten alle bevestigingen, bedrading en verankeringen onzichtbaar weggewerkt.


Perfect te integreren

De Aero bestaat zowel als ingebouwde of geïntegreerde optie. Kiest u voor de ingebouwde versie? Denk dan gewoon de kolommen weg: wat u overhoudt, is een strakke dakstructuur die u in- of opbouwt in om het even welke constructie: van staal, beton of hout. En dat tot wel 6,05 meter breedte, zonder tussenbalk! Zo integreert u uw lamellendak perfect in het ontwerp van uw gebouw.

 

lamellen terrasoverkapping

Aero Skye
geniet van de open hemel

Profiteert u op een heldere dag het liefst onbelemmerd van een staalblauwe hemel overdag en van de sterren ’s nachts? De lamellen van de Aero Skye schuift u volledig open. Liever wat meer beschut? Uiteraard behoudt u ook de optie om de lamellen gewoon te roteren, tot 145° – naast alle andere voordelen en personalisatiemogelijkheden van de gewone Aero.


Geruisloze en onzichtbare techniek

Om u in alle rust van uw buitenplekje te laten genieten, denken we echt aan alles. Dat betekent: geen vervelend gezoem, gekraak of gepiep wanneer u de stand van uw lamellen bijstelt. De Aero Skye bevat gepatenteerde S-drive-technologie, die Renson speciaal voor deze terrasoverkapping ontwikkelde. Die zorgt ervoor dat de lamellen feilloos en geruisloos roteren, openen en sluiten. Zo maakt u alvast geen slapende honden (of andere huisgenoten) wakker.


Perfect te integreren

De Aero Skye bestaat zowel als ingebouwde of geïntegreerde optie. Kiest u voor de ingebouwde versie? Denk dan gewoon de kolommen weg: wat u overhoudt, is een strakke dakstructuur die u in- of opbouwt in om het even welke constructie: van staal, beton of hout. En dat tot wel 11,75 meter breedte, zonder tussenbalk! Zo integreert u uw openschuifbaar lamellendak perfect in het ontwerp van uw gebouw.


Bediening met uw smartphone

De lamellen van uw Aero Skye roteren, openen of sluiten? Met een app voor smartphone of tablet regelt u alles. Geniet u ’s morgens graag van uw favoriete radioprogramma en hebt u het ’s avonds liever wat warmer bij sfeerverlichting? Via de app stelt u gemakkelijk verschillende scènes in. Zo wekt u op elk moment van de dag de perfecte sfeer en beleving op.


lamellen terrasoverkapping

lamellen terrasoverkapping

Algarve line: een echte kameleon

Algarve
één met uw woning

De horizontale terrasoverkapping met lamellen van de Algarve Line is een echte kameleon. Het frame is beschikbaar inalle RAL-kleuren en stoort dankzij de elegante, lichte vormgeving niet. Ja, zelfs de schroeven zijn netjes verstopt. Doordat de Algarve-terrasoverkapping één wordt met uw woning, past ze bij elke bouwstijl: of u nu houdt van hedendaags, klassiek of modern.


Extra flexibiliteit

Slagregen en rukwinden, net wanneer u uw terrastafel gedekt heeft? Ook de zijden van de Algarve kunnen we voor u voorzien van beweegbare wandelementen, voor extra beschutting. De aluminium lamellen van deze terrasoverkapping draait u bovendien tot 150°. Zo hebt u nog meer keuzevrijheid in het afstellen van uw zonwering en/of ventilatie.

lamellen terrasoverkapping

Algarve Canvas
de veelzijdige aanvulling op uw terrasoverkapping

Wilt u naast een terrasoverkapping met lamellen ook een carport of luifel plaatsen? Dan vormt Algarve Canvas de ideale aanvulling. Zijn slanke aluminium structuur met vast dak hanteert dezelfde designprincipes.

Zo creëert u gemakkelijk een multifunctionele overkapping in dezelfde stijl rond uw hele huis. Of stel een overkapping samen met een deel vast dak en een deel lamellendak binnen één structuur.

Twee daklagen vormen een barrière tegen de elementen. Het stevige bovendak uit gelakte, geprofileerde staalplaat met anti-condenslaag en het esthetische onderdak uit opgespannen doek.

Voor de ritstechnologie van het onderdak haalde Renson de mosterd bij zijn eigen Fixscreen-zonwering, waarin het al jarenlang pionier is. Het doek zit strak in de structuur gespannen, zonder zichtbare tussenliggers. Tussen de acht kleuren vindt u ongetwijfeld uw gading.lamellen terrasoverkapping

Camargue line: ultieme vrijheid

Camargue
uw buitenliving

Een terrasoverkapping met lamellen uit de Camargue Line biedt u de ultieme vrijheid. Bepaal zelf uw prioriteiten: laat u het zonlicht en een zomers briesje door? Of zit u liever helemaal beschut? U roteert uw lamellen vlotjes tot 150°.


Uw buitenliving, extra beschutting tegen Belgisch weer

Bij guur weer hebt u niks te vrezen. De dubbelwandige lamellen zorgen voor een hoge geluids- en warmte-isolatie en buigen niet onder een paar centimeter sneeuw.

Stortbui? U houdt het lekker droog. Aan alles is trouwens gedacht: wanneer u de lamellen weer opendraait, vloeit het water af langs de zijkant. Zo blijft uw terrasmeubilair beschermd.

Wilt u er extra beschut bijzitten? Vul uw overkapping dan aan met perfect geïntegreerde zijelementen.


Geruisloze techniek

Om u in alle rust van uw buitenplekje te laten genieten, hebben we echt aan alles gedacht. Dat betekent: geen vervelend gezoem, gekraak of gepiep wanneer u de stand van uw lamellen bijstelt.

lamellen terrasoverkapping

Camargue Sky
geniet van de open hemel

Profiteert u op een heldere dag het liefst onbelemmerd van een staalblauwe hemel overdag en van de sterren ’s nachts? De lamellen van de Camargue Skye schuift u volledig open. Liever wat meer beschut? Uiteraard behoudt u ook de optie om de lamellen gewoon te roteren, tot 145° – naast alle andere voordelen en personalisatiemogelijkheden van de gewone Camargue.
De Skye bestaat zowel als vrijstaande, aangebouwde, ingebouwde of geïntegreerde optie.


Extra beschutting tegen Belgisch weer

Bij guur weer hebt u niks te vrezen. De dubbelwandige lamellen zorgen voor een hoge geluids- en warmte-isolatie en buigen niet onder een paar centimeter sneeuw.

Stortbui? U houdt het lekker droog. Aan alles is trouwens gedacht: wanneer u de lamellen weer opendraait, vloeit het water af langs de zijkant. Zo blijft uw terrasmeubilair beschermd. Wilt u er extra beschut bijzitten? Vul uw overkapping dan aan met perfect geïntegreerde zijelementen.


Geruisloze techniek

Om u in alle rust van uw buitenplekje te laten genieten, hebben we echt aan alles gedacht. Dat betekent: geen vervelend gezoem, gekraak of gepiep wanneer u de stand van uw lamellen bijstelt. De Camargue Skye bevat gepatenteerde S-drive-technologie. Die zorgt ervoor dat de lamellen feilloos en geruisloos roteren, openen en sluiten. Zo maakt u alvast geen slapende honden (of andere huisgenoten) wakker.


Bediening met uw smartphone

De lamellen van uw Camargue Skye roteren, openen of sluiten? Met een app voor smartphone of tablet regelt u alles.
Geniet u ’s morgens graag van uw favoriete radioprogramma en hebt u het ’s avonds liever wat warmer bij sfeerverlichting? Via de app stelt u gemakkelijk verschillende scènes in. Zo wekt u op elk moment van de dag de perfecte sfeer en beleving op.

lamellen terrasoverkapping

lamellen terrasoverkapping

Bekijk je eigen overkapping of carport in 'Augmented Reality'

Met de nieuwe ‘online configurator’ en de ‘Augmented Reality’ app van Renson kan je voortaan elke terrasoverkapping met lamellen of carport in Mol, Geel, Dessel, Retie of Kasterlee in een virtuele versie in je tuin, boven je terras of tegen je woning plaatsen. Zo krijg je een realistisch idee van hoe die eruit zal zien bij jou thuis en kan je makkelijk en snel op zoek naar de overkapping of carport van jouw dromen.

Start de simulatie
AppStore
lamellen terrasoverkapping